ThuisGroentenMaïskolven

Onze recept- en kookgids voor gegrilde maïskolven

De zomer is eindelijk aangebroken en dat betekent dat het tijd is om de grill aan te steken en te genieten van een heerlijke BBQ. En wat is een betere manier om dat te doen dan met perfect gegrilde maïskolven? Als u op zoek bent naar een recept en kookgids waarmee u de perfecte gegrilde maïs kunt maken, hoeft u niet verder te zoeken. In dit artikel geven we u stapsgewijze instructies over hoe u maïs bereidt, op smaak brengt en perfect grilt. Of u nu een doorgewinterde grillmeester of een beginner bent, onze recepten- en kookgids helpen u de perfecte balans tussen zoete en rokerige smaken te bereiken die van gegrilde maïskolven een zomerklassieker maken. Dus pak je schort, steek de grill aan en laten we gaan koken!

Tips om uw gegrilde maïskolven te perfectioneren

Voordat we ingaan op het recept en de kookgids, bespreken we eerst een paar tips waarmee u de perfecte gegrilde maïskolf kunt bereiden.

Kies de juiste maïs

De eerste stap bij het creëren van de perfecte gegrilde maïskolf is het kiezen van de juiste maïs. Zoek naar maïskolven met heldergroene schillen en vochtige zijden draden aan de bovenkant. De korrels moeten mollig zijn en stevig op elkaar gepakt. Vermijd maïs met bruine of droge schillen, omdat dit een teken is dat de maïs over zijn hoogtepunt heen is.

Week de maïs

Het weken van de maïs vóór het grillen is een cruciale stap die helpt voorkomen dat de maïs uitdroogt en verbrandt. Vul een grote kom of pot met koud water en voeg voor elke liter water een eetlepel zout toe. Plaats de maïskolven in het water en laat ze minimaal 30 minuten weken. Dit zal helpen om de maïs vochtig te houden en te voorkomen dat deze op de grill verbrandt.

Breng de maïs op smaak

Maïskolven zijn op zichzelf heerlijk, maar het toevoegen van een paar smaakmakers kan het naar een hoger niveau tillen. Bestrijk de maïskolven met gesmolten boter en bestrooi met zout en peper. Je kunt ook andere smaakmakers toevoegen, zoals knoflookpoeder, paprikapoeder of chilipoeder, voor een beetje extra smaak.

Grill de maïs

Nu je de juiste maïs hebt gekozen, geweekt en gekruid, is het tijd om hem tot in de perfectie te grillen. Verwarm uw grill voor op middelhoog vuur. Leg de maïskolven op de grill en bak ze 10-15 minuten, af en toe draaiend, tot de korrels zacht en licht verkoold zijn. Houd de maïs goed in de gaten om te voorkomen dat deze verbrandt.

Recept- en kookgids

Nu u de tips kent voor het perfectioneren van uw gegrilde maïskolven, is het tijd om deze in de praktijk te brengen. Volg deze stap-voor-stap instructies voor de perfecte gegrilde maïskolven.

Ingrediënten

- 4 korenaren

- 4 eetlepels ongezouten boter, gesmolten

- 1 theelepel zout

- 1/2 theelepel zwarte peper

- 1/2 theelepel knoflookpoeder

Routebeschrijving

1. Verwarm uw grill voor op middelhoog vuur.

2. Verwijder de schil en de zijde van de korenaren.

3. Vul een grote kom of pan met koud water en voeg voor elke liter water een eetlepel zout toe. Week de maïskolven minimaal 30 minuten in het water.

4. Haal de maïskolven uit het water en dep ze droog met keukenpapier.

5. Bestrijk de maïskolven met gesmolten boter en zorg ervoor dat alle kanten bedekt zijn.

6. Bestrooi de maïskolven met zout, peper en knoflookpoeder.

7. Leg de maïskolven op de grill en bak ze 10-15 minuten, af en toe draaiend, tot de korrels gaar en licht verkoold zijn.

8. Haal de maïskolven van de grill en laat ze een paar minuten afkoelen.

9. Serveer de gegrilde maïskolven eventueel met extra boter en kruiden.

Conclusie

Gegrilde maïskolven is een zomerklassieker waar iedereen van houdt. Met onze recept- en kookgids kunt u de perfecte balans creëren tussen zoete en rokerige smaken die gegrilde maïskolven zo heerlijk maken. Vergeet niet om de juiste maïs te kiezen, deze te laten weken voordat u gaat grillen en op smaak te brengen met uw favoriete smaakmakers. En vergeet niet de maïs in de gaten te houden terwijl deze op de grill ligt, om te voorkomen dat deze verbrandt. Met deze tips en onze recept- en kookgids ben jij in een mum van tijd een gegrilde maïskolf-professional!

Gegrilde Maïskolven maaltijdideeën
Basilicum Maïskolf

Je kunt nooit genoeg Amerikaanse recepten hebben, dus probeer Basil Corn on the Cob eens. Dit recept maakt 6 porties met elk 225 calorieën, 5 g eiwit en 13 g vet. Voor $ 1,61 per portie dekt dit recept 8% van uw dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen. Niet veel mensen hebben dit recept gemaakt, en ik zou zeggen dat het een schot in de roos was. Het werkt goed als bijgerecht. Ga naar de winkel en koop suiker, partjes limoen, knoflookzout en nog een paar andere dingen om het vandaag te maken. Het is een goede optie als je een glutenvrij en lacto-ovo-vegetarisch dieet volgt. Van bereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 50 minuten. Het wordt u aangeboden door Taste of Home. Met een lepelscore van 27% is dit gerecht nogal slecht. Als je dit recept lekker vindt, vind je misschien ook recepten leuk zoals Basil-Parmezaanse Maïskolven, Basil Lime Butter voor Maïskolven en Basil Parmezaanse Gegrilde Maïskolven.

Gegrilde maïskolf met chili en limoen

Als je meer Amerikaanse recepten aan je receptenbox wilt toevoegen, is Chili-Lime Grilled Corn-on-the-Cob misschien een recept dat je moet proberen. Dit recept is voor 6 personen en kost $ 1,06 per portie. Eén portie bevat 86 calorieën , 3 g eiwit en 1 g vet . 6 mensen hebben dit recept geprobeerd en vonden het lekker. Als je limoensap, maïskolven, zout en gemalen peper en een paar andere ingrediënten bij de hand hebt, kun je het maken. De vierde juli wordt nog specialer met dit recept. Het wordt je aangeboden door Allrecipes. Het werkt goed als een vrij goedkoop hor d'oeuvre. Het is een goede optie als je een glutenvrij, zuivelvrij, lacto-ovo vegetarisch en veganistisch dieet volgt. Van bereiding tot het bord duurt dit recept ongeveer 35 minuten . Over het geheel genomen verdient dit recept een zeer slechte (maar nog steeds te verhelpen) spoonacular score van 0% . Probeer eens Maïskolven in Koriander-Limoenboter , Gegrilde Maïskolven met Kruidenboter en Kipburgers met Chili en Limoen voor soortgelijke recepten.

Gekruide maïskolven

Je kunt nooit genoeg Amerikaanse recepten hebben, dus probeer Herbed Corn on the Cob eens. Dit recept serveert 8 personen en kost $ 1,12 per portie. Eén portie van dit gerecht bevat ongeveer 4 gram eiwit , 13 gram vet en in totaal 191 calorieën . 18 mensen vonden dit recept heerlijk en bevredigend. Voor dit recept van Taste of Home heb je boter, bieslook, koren en peterselie nodig. Het werkt goed als bijgerecht. Het is een goede optie als je een glutenvrij dieet volgt. Van bereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 5 minuten . Alles bij elkaar genomen hebben we besloten dat dit recept een lepelscore van 31% verdient . Deze score is niet zo uitmuntend. Als je dit recept lekker vindt, kijk dan eens naar deze vergelijkbare recepten: Gekruide maïskolven , Gekruide maïskolven gegrild in folie en Maïskolfpuppies (maïshonden) .

Lekkere BBQ-maïskolven

Als je meer glutenvrije en lacto-ovo-vegetarische recepten aan je receptendoos wilt toevoegen, is Lekkere BBQ Maïskolf wellicht een recept dat je moet proberen. Voor $ 1,34 per portie dekt dit recept 7% van uw dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen. Dit bijgerecht bevat 231 calorieën, 4 g eiwit en 17 g vet per portie. Dit recept is voor 6 personen. 1 persoon was onder de indruk van dit recept. Het is een redelijk geprijsd recept voor fans van Amerikaans eten. Van bereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 45 minuten. Ga naar de winkel en koop boter, oregano, chilipoeder en nog een paar andere dingen om het vandaag nog te maken. Het wordt u aangeboden door Allrecipes. Alles bij elkaar genomen hebben we besloten dat dit recept een lepelscore van 22% verdient. Deze score is niet zo geweldig. Soortgelijke recepten zijn gegrilde maïskolven met barbecueboter, zuivelvrije barbecuemaïskolven en zoete Mesquite BBQ-maïskolven.

Gegrilde kip met appelboter

Appelboter gebarbecuede kip is een glutenvrij en zuivelvrij recept met 8 porties. Dit hoofdgerecht bevat 594 calorieën , 43 g eiwit en 39 g vet per portie. Voor $ 1,83 per portie dekt dit recept 22% van je dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. 1 persoon heeft dit recept gemaakt en zou het opnieuw maken. Een mengsel van knoflookpoeder, cayennepeper, barbecuesaus en een handvol andere ingrediënten is alles wat nodig is om dit recept zo smaakvol te maken. Het wordt u aangeboden door Taste of Home. Van voorbereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 1 uur en 45 minuten . Met een spoonacular score van 65% is dit gerecht solide. Als je dit recept lekker vindt, bekijk dan eens deze vergelijkbare recepten: Gebarbecuede maïskolf met gekruide boter , Gebarbecuede kip uit bierblikjes en Adobo, knoflook gebarbecuede garnalen .

Gebakken Kip Maïs Honden

Fried Chicken Corn Dogs is misschien wel het hor d'oeuvre waar u naar op zoek bent. Dit recept bevat 8 personen. Eén portie bevat 277 calorieën , 18 g eiwit en 7 g vet . Voor $ 1,16 per portie dekt dit recept 14% van uw dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen. Het is een vrij goedkoop recept voor liefhebbers van zuiders eten. 2 mensen vonden dit recept heerlijk en bevredigend. Voor dit recept van Foodnetwork zijn bakpoeder, plantaardige olie, maïskolf en honing nodig. Van bereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 2 uur en 30 minuten . Alles bij elkaar genomen hebben we besloten dat dit recept een lepelscore van 47% verdient . Deze score is behoorlijk goed. Probeer Spicy Chicken Corn Dogs met zelfgemaakte chilisaus , Mini Jalapeno Corn Dogs en Corn Dog Bites {glutenvrij} en Corn Cob Puppies (Corn Dogs) voor soortgelijke recepten.

Lamsgehaktballensoep (Sopa de Albondigas)

Als je meer glutenvrije en zuivelvrije recepten aan je receptenbox wilt toevoegen, is Lamsgehaktballensoep (Sopa de Albondigas) misschien een recept dat je moet proberen. Een portie van dit gerecht bevat ongeveer 19 g eiwit , 22 g vet en in totaal 311 calorieën . Voor $ 2,09 per portie krijg je een hoofdgerecht voor 6 personen. 3 mensen hebben dit recept geprobeerd en vonden het lekker. Dit recept van Foodnetwork vereist laurierblad, munt, serranopeper en maïskolf. Het is perfect voor de winter . Niet veel mensen vonden dit Latijns-Amerikaanse gerecht echt lekker. Van bereiding tot bord duurt dit recept ongeveer 55 minuten . Alles bij elkaar genomen hebben we besloten dat dit recept een lepelacular score van 47% verdient . Deze score is solide. Probeer Albondigas (Gehaktballensoep) , Warme Komkommersoep (Sopa De Pepinos) en A Post Thanksgiving "sopa De Tortilla" voor soortgelijke recepten.

Kip in limoenboter

Kip in limoenboter is misschien wel het glutenvrije en fodmap-vriendelijke recept waar je naar op zoek was. Voor $ 1,18 per portie krijg je een hoofdgerecht voor 4 personen. Eén portie bevat 294 calorieën , 24 g eiwit en 21 g vet . Het wordt je aangeboden door Taste of Home. 1 persoon vond dit recept heerlijk en bevredigend. Ga naar de winkel en haal boter, zout, dille en een paar andere dingen om het vandaag te maken. Van voorbereiding tot het bord duurt dit recept ongeveer 20 minuten . Over het algemeen verdient dit recept een behoorlijk goede lepelscore van 44% . Maïskolf in koriander en limoenboter , gebakken zalm met bruine boterlimoensaus en geroosterde asperges en gebakken citroen~limoen kippenvleugels lijken erg op dit recept.

Daddy K's melk gekookte maïskolf

Als je meer Amerikaanse recepten aan je receptendoos wilt toevoegen, is Daddy K's Milk Boiled Corn on the Cob misschien een recept dat je moet proberen. Eén portie bevat 204 calorieën, 4 g eiwit en 11 g vet. Voor 98 cent per portie dekt dit recept 6% van je dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen. Dit recept is voor 8 personen. Ga naar de winkel en koop boter, melk, water en nog een paar andere dingen om het vandaag te maken. Dit recept is geliefd bij 193 foodies en koks. Het wordt u aangeboden door Allrecipes. Het is een goede optie als je een glutenvrij en lacto-ovo-vegetarisch dieet volgt. Het werkt goed als bijgerecht. Van bereiding tot op het bord duurt dit recept ongeveer 25 minuten. Over het geheel genomen verdient dit recept een nogal slechte lepelscore van 30%. Probeer Gekookte Maïskolven, Melk Gekookte Maïs en Big Daddy's Zoete Maïs Lepelbrood voor vergelijkbare recepten.

Schelvis met limoen-korianderboter

Schelvis met limoen-korianderboter is misschien wel het glutenvrije, oer-, fodmap-vriendelijke en pescotarische recept waar je naar op zoek was. Dit recept is goed voor 4 porties met 203 calorieën , 28 g eiwit en 9 g vet per portie. Voor $ 3,57 per portie dekt dit recept 14% van je dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen. Niet veel mensen vonden dit hoofdgerecht echt lekker. 9 mensen vonden dit recept lekker en bevredigend. Een mengsel van boter, koriander, zout en een handvol andere ingrediënten is alles wat nodig is om dit recept zo smaakvol te maken. Van bereiding tot opdienen duurt dit recept ongeveer 15 minuten . Het wordt u aangeboden door Taste of Home. Over het algemeen verdient dit recept een solide lepelscore van 56% . Vergelijkbare recepten zijn gebakken pittige mosterdschelvis , Mediterrane schelvis en maïskolf in koriander-limoenboter .

Video's voor het maken van verschillende gegrilde gerechten in Maïskolven-stijl
De BESTE manier om MAÏSKOLF TE GRILLEN | BBQ-boter | PK-grill (2021)De beste manier om maïskolven te grillen is direct boven de kolen. Door geen folie te gebruiken of in een schil te koken, krijg je een echt goede grill ...
MAÏSKOLF GRILLEN OP DRIE MANIEREN OP EEN WEBER Q!Maïs is een klassieke zomergroente. Vandaag laat ik je drie verschillende manieren zien hoe je maïskolven kunt grillen op een Weber Q: in ...
Je hebt maïskolven helemaal verkeerd gegrildMaïskolven zijn een van de eenvoudige geneugten van het leven. Perfect voor een picknick of een barbecue. Maïskolven kunnen worden gestoomd of gekookt als je ...
Maïs grillen, op drie manierenEr zijn weinig dingen goddelijker dan een hap perfect gegrilde maïs. Hier leest u hoe u het goed kunt doen. Volledige details hier: ...
Gegrilde maïskolven | Mexicaanse straatmaïs met Malcom Reed HowToBBQRightMaïs op de grill | Maïskolven grillen Ga voor meer barbecue- en grillrecepten naar: Om maïs te grillen ...
Tips en trucs voor gegrilde Maïskolven maaltijden
Aanvullende menu-ideeën met betrekking tot gegrild Maïskolven eten